24 jun. 2022

Eigen basisschool en kinderopvang voor Aarlesche Erven

beeldmerk-bg-news.svg

Het integraal kindcentrum voor opvang en basisonderwijs gaat er komen! Onlangs werd door alle betrokken partijen de handtekening gezet onder de definitieve samenwerkingsovereenkomst.

Kinderen van 0 tot 13 jaar uit de nieuwe wijk en het omliggende (buiten)gebied van Aarle kunnen straks terecht in het zogeheten integraal kindcentrum, voor opvang en onderwijs.

Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden in de loop van volgend jaar (2023). Nieuw is dat Stichting Best Onderwijs bouwheer wordt bij dit project en niet de gemeente. Het kindcentrum wordt (juridisch) eigendom van Stichting Best Onderwijs. Het gebouw wordt ontworpen door architect Niels Peters.

De betrokken partijen gaan bekijken 'hoe verbinding gemaakt kan worden met de natuur en duurzaamheid’, omdat deze in woonwijk Aarlesche Erven een belangrijke rol spelen. Daarnaast is duidelijk dat het een schoolgebouw wordt met verdieping, maar zonder bovenwoningen. Het gebouw is gepland bij de centrale ingang van de wijk en krijgt goede verbindingen via fietsroutes.

De stichting geeft aan dat in het nieuwe schoolgebouw de locatie van Basisschool De Heydonck gehuisvest wordt. Deze zit nu nog in Heivelden, maar het gebouw op Paardenhei wordt op termijn afgestoten. Marieke Snoeks wordt de nieuwe vestigingsdirecteur. Ouders zijn al op de hoogte gebracht.

In het nieuwe kindcentrum gaan onderwijs, peuteropvang en kinderopvang nauw met elkaar samenwerken. Na de zomervakantie van 2024 moet het klaar zijn.

Bron: Eindhovens Dagblad

Deel deze pagina:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen en je bent als eerste op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom Aarlesche Erven.

Laatste nieuws.

General

Bewonerswensen als uitgangspunt

Lees verder
General

Eigen basisschool en kinderopvang voor Aarlesche Erven

Lees verder

Natuur vormt de basis

Lees verder