06 jan. 2022

Aarlesche Erven is een uniek project

beeldmerk-bg-news.svg

De ligging in de natuur en dicht bij de stad. Met oog voor mens en omgeving.

We zijn in gesprek met Tessa Haarler, ontwikkelaar bij Ballast Nedam Development, en Bart Balemans, ontwikkelaar bij Novaform. Bart en Tessa werken nauw samen binnen Aarlesche Erven. Ballast Nedam Development en Novaform zijn samen verantwoordelijk voor de Hoven binnen het plangebied. Inmiddels is gestart met fase 1 van de Hoven.

“Een prachtig project”, vinden beiden, “dat perfect past bij onze visie op bouwen en wonen. Als ontwikkelaars hebben wij de verantwoordelijkheid voor het woongenot van toekomstige bewoners, maar ook voor de wereld om ons heen. Daarom creëren wij comfortabele, goede en groene leefomgevingen. Voor ons betekent dat: een fijne plek voor bewoners en tegelijkertijd aandacht voor natuur, klimaat en maatschappij.

Nu en straks een duurzame leefomgeving

Duurzaamheid is dan ook een belangrijke pijler van onze manier van werken. Dat vertaalt zich onder andere in het gebruik van materialen met zo min mogelijk impact op onze omgeving, in het bouwen van energieneutrale woningen met bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen en in de kracht zich aan te passen aan het veranderende klimaat. Wijken en woningen die wij maken zijn nú mooi, maar blijven ook mooi naarmate de wijk zich ontwikkelt over de jaren heen. Onze leefomgevingen zijn klaar voor de toekomst. Ook wíj willen over 10 jaar door de wijk rijden en nog trots zijn op wat we gemaakt hebben.

Een plek voor iedereen

De wijk Aarlesche Erven is een mooie vertaling van de missie van Novaform en Ballast Nedam Development. Hier gaat iedereen zich lekker voelen. Allereerst vanwege de ligging: in de natuur en toch dicht bij de stad. Degene die behoefte heeft aan rust, maar bijvoorbeeld wel werkt in Eindhoven, woont perfect in Aarlesche Erven. Heb je met je jonge gezin juist wél zin in het stadse leven, maar ook behoefte aan ruimte voor de kinderen? De woningen hebben een heerlijke tuin, de wijk is rijk aan groen en een prachtig natuurgebied ligt op steenworp afstand. Én Eindhoven ligt op slechts 20 minuten rijden.
Of ben je misschien al lekker klaar met werken en heb je behoefte aan een fijne plek waar je alles bij de hand hebt? Het centrum van Best ligt op loopafstand, je loopt zo de natuur en in een paar minuten ben je op de snelweg om een dag op pad te gaan.

Hoe wil jij wonen?

Niet alleen de ligging is uniek, ook de opzet en de invulling van de wijk zijn bijzonder. Wonen op de Erven, aan de Plaetse of aan de Linten; elke plek heeft zijn eigen, unieke sfeer. Elke plek heeft ook zijn eigen architectuur: van statig tot geïnspireerd op de boerderijen in de omgeving. Er komt een variëteit aan woningen in de Hoven: rijwoningen, twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen. Heel fijn is ook het vele groen in de wijk: struiken, fruitbomen, eetbare hagen… je pikt zo de besjes uit je buurt. Een eetbare wijk dus. Die rijkheid aan groen is de kracht van Aarlesche Erven. We hopen dat toekomstige bewoners geïnspireerd raken hun tuin en woning nog verder te verduurzamen en te vergroenen.

Gestart!

Op dit moment is er gestart met de ontwikkeling van de Hoven, een deelproject van Aarlesche Erven. 38 verschillende woningen: tussen- en hoekwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en een vrijstaande woning. Allemaal anders, allemaal mooi, allemaal energieneutraal.
Wij zijn nu al trots op deze wijk. De verschillende sferen, de architectuur, het vele groen, het duurzame karakter en de ligging bij de stad en de natuur. Aarlesche Erven is echt een prachtig plan”, besluiten de twee.

Deel deze pagina:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen en je bent als eerste op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom Aarlesche Erven.

Laatste nieuws.

Wonen in een groene woonwijk

Lees verder

Nieuw gebouw voor opvang en onderwijs

Lees verder

Start verkoop de Hoven en de Akkers!

Lees verder